Het verloop van een coachingsessie met paarden.

Het verloop van een coachingsessie met paarden.

Growandchange Blog Paarden Coaching

Paardencoaching omvat een heel eenvoudige formule: een ontmoeting tussen mens en paard, in de ruste en stilte van de natuur. Deze eenvoud raakt het meest.

Een paard opent vaak deuren die de mens zelf niet kan openen. Dit komt doordat het paard zo gevoelig is en ons ruimte geeft om te zijn wie we zijn, zonder oordeel. En paard is een prooi- en kuddedier. Het stemt zijn energie af op de onze, omdat het bindingsdrang heeft. Een paard wil zich steeds verbinden met de kudde om te kunnen overleven.

Doordat het paard gewoon zonder oordeel reageert op wat wij denken, voelen en doen geeft het ons pure feedback en is het onmogelijk om tegen een paard te liegen. Wanneer je niet veilig bent voor een paard, zal het zich niet met jou willen verbinden, het zal jou niet volgen en uit je buurt blijven.

Wanneer wat je doet, voelt en doet klopt met elkaar, ervaart het paard jou als authentieke leider.

Bij paardencoaching gaan we het paard niet berijden. We voeren coachoefeningen uit naast het paard, in de weide of piste. Je hebt absoluut geen ervaring met paarden nodig.

Share this post