Leer jezelf kennen, verbinding met jezelf.

Leer jezelf kennen, verbinding met jezelf.

Growandchange Blog Persoonlijke groei

We leven in een grotendeels individualistische, materialistische en hoog gestresseerde maatschappij waarin de druk erg hoog is. De lat ligt hoog en we laten ons (on)bewust leiden door wat buiten ons ligt, door de waarden en normen van anderen, social media, de maatschappij en door wat wij denken wat er van ons verwacht wordt. Maar wat verwachten we eigenlijk zelf? Wordt het niet eens tijd dat we onszelf opnieuw gaan leiden?

In vele gevallen lijkt aan de buitenzijde alles in orde te zijn, door een geweldige carrière, materieel geluk, perfect pictures, maar hoe is het vanbinnen? Mensen raken meer en meer de verbinding met zichzelf kwijt. Eenzaamheid en FOMO slaan toe en zelfmoordcijfers zijn nooit zo hoog geweest als nu.

Geluk lijkt maakbaar te zijn door quickfixes als ongezond eten,  overmatig gebruik van medicatie, alcohol, drugs, online shopping, overmatig sporten, binchwatching, enzomeer. En toch blijkt deze vorm van instant happiness nadien een holle bubbel te zijn. De leegte die we trachten op te vullen blijft nog steeds bestaan.

Herkenbaar? Laat je niet langer misleiden door in deze vicieuze cirkel mee te gaan, maar stap eruit door voor jezelf concreet te maken wie je bent, wat je wil en wat jouw weg is. Welk leven wil jij leiden?

Ontdek  #verbindingmetjezelf #wiebenik #mijnidentiteit

Share this post