Rust herstelt een burn-out? Fout!

Rust herstelt een burn-out? Fout!

Growandchange Blog Burnout

Rust herstelt een burn-out? Helaas klopt deze stelling niet!

Rust is ontzettend belangrijk en cruciaal bij het herstelproces van burn-out, vooral in de eerste weken, wanneer het lichaam zich in de crisissituatie bevindt en geen reserve meer heeft. Hoewel rust een noodzakelijk start is voor herstel, gaat een burn-out helaas niet over door enkel te rusten.

Bij burn-out coaching is het ontzettend belangrijk om de oorzaken of triggers te onderzoeken, om duurzaam resultaat te behalen en herval te voorkomen.
Meestal is er niet één oorzaak van stress of burn-out, maar gaat het om meerdere triggers op verschillende gebieden.

Triggers kunnen bijvoorbeeld stressoren op werkgebied of  persoonlijkheidskenmerken (bv perfectionisme) zijn. Maar ook ervaringen uit het verleden of andere factoren uit het leven van de desbetreffende persoon kunnen meespelen. De oorzaken kunnen zeer uiteenlopend zijn, maar hebben allen samen een grote invloed op het stresslevel. Iedere druppel riskeert dat de emmer overloopt richting chronische stress of burn-out.

 

Daarom is het belangrijk dat we bij burn-out coaching  niet oppervlakkig maar in de diepte coachen. We brengen alle stressoren in kaart en van hieruit versterken we de vaardigheden om te leren omgaan met de verschillende stressoren die wellicht om een verschillende aanpak vragen. Door op die manier te werken, garandeert de coaching ook een resultaat met lange termijn effect.

 

Grow&Change biedt eveneens burn-out coaching in de natuur of met paarden aan. De reden hiervan is dat dit ervaringsgerichte coachmethodieken zijn. Mensen in burn-out zitten letterlijk en figuurlijk vast in hun hoofd en moeten opnieuw in contact gebracht worden met hun lichaam. Coachen met paarden en natuur is hier ideaal voor. Het is wetenschappelijk bewezen dat een natuurlijk groene omgeving en de aanwezigheid van dieren het stresslevel meteen laten zakken. Bovendien kan het lichaam de coaching praktisch gezien ervaren, waardoor het effect sterker, sneller én duurzaam is.

#growandchange #burnoutcoaching #horseassistedcoaching

Share this post