Tips voor mentale veerkracht, geïnspireerd door paarden.

Tips voor mentale veerkracht, geïnspireerd door paarden.

Growandchange Blog Vitaliteit

De Covid19 maatregelen hebben een enorme uitwerking op onze hele leven.  De overlevingstips & tricks tegen stress vliegen om ons de oren. Maar wat zeggen onze paarden hierover? Wat kunnen wij van hen leren?

Net als paarden kunnen mensen verschillende fysieke en mentale klachten ervaren ten gevolge van stress. Wanneer paarden stress ervaren kunnen ze sterk vermageren, kunnen er stalondeugden ontstaan zoals luchtzuigen, kribbebijten. Ook maagzweren en een lagere immuniteit kunnen het resultaat zijn van stress. Daarom is het voor mens & paard heel belangrijk om stress zoveel mogelijk te voorkomen of er tijdig van te recupereren.

Hoe doe je dat in deze tijd met de huidige covid19 maatregelen?

Hieronder vind je enkele “Back2thebasic” tips voor mentale veerkracht, geïnspireerd door paarden:

*Beweeg: Paarden hebben de basisbehoefte om te bewegen. Dat is ook voor mensen het geval. Ga even naar buiten, ga wandelen of sporten. Het hoeven geen zware fysieke inspanningen te zijn. Een halfuurtje per dag is al meer dan voldoende.

*Blijf in verbinding: Ook al zijn we beperkt, hou online of telefonisch contact met vrienden, familie en mensen om je heen. Net zoals paarden kuddedieren zijn en behoefte hebben aan soortgenoten, is ook de mens een sociaal wezen. Steek een handje toe waar nodig. Een kudde overleeft door bij elkaar te blijven, doordat ieder paard zijn rol opneemt ten behoeve van de kudde.

*Eet gezond: Wanneer paarden voldoening hebben van al hun natuurlijke behoeften, waaronder het juiste en voldoende voer, vermindert stress aanzienlijk. Het is belangrijk dat jij ook zorgt voor jezelf doordat je gezond eet en voldoende drinkt. (wel niet teveel alcohol :o) )

*Ontspan: Wanneer een paard gespannen en angstig is, gaat het vaak in “vluchtdier modus”, wat maakt dat er teveel energie en focus verloren gaan aan overprikkeling. Zorg dus voor innerlijke rust, door passieve of actieve ontspanning. Doe wat je fijn vindt en zorg ervoor dat je je tijdig afschermt van overprikkeling door o.a. sociale media etc.

#covid19 #vitaliteit #veerkracht #paardentips

Share this post