We love to chase elephants with our horses.

We love to chase elephants with our horses.

Ken je de metafoor van de olifanten en de konijnen?

Twee naamgenotes van me, Elke Geraerts en Elke Van Hoof, schrijven en vertellen hier regelmatig over.

De metafoor gaat als volgt: Wanneer we onze dag starten, beginnen we vaak met het najagen van talloze kleine konijnen in plaats van de grote belangrijke olifanten. De konijnen symboliseren de veelvuldige kleine brandjes die we dagelijks blussen, terwijl de olifant net datgene is wat belangrijk is voor ons. Hij staat symbool voor onze primordiale doelstellingen, wat we in eerste plaats nastreven. De hedendaagse prikkelsmog maakt het echter niet makkelijk om beide van elkaar te onderscheiden.

Bij coachsessies komt dit probleem regelmatig aan bod. Want door de alledaagse rush, tussen alle hectiek door, zien we niet altijd meer duidelijk het verschil tussen grote en ondergeschikte doelstellingen en dat brengt onrust en frustratie met zich mee. Daarnaast kan je ook stellen dat de olifant vaak onszelf symboliseert die we, door het najagen van honderden konijnen wel eens uit het oog verliezen. Hierdoor boeten we in aan focus, concentratie en werkgeluk.

Met paardencoaching of coaching in de natuur nemen we letterlijk fysiek afstand van de dagelijkse hectiek en brengen we opnieuw duidelijk in kaart wat jouw olifanten zijn, welke drijfveer erachter zit. En hoe jij de konijnen in toom kan houden.

Vandaar: “We love to chase elephants with our horses” 😉

#growandchange #focus #prikkelsmog #prioriteitenstellen

Share this post